tekoyong oh tekoyong

tekoyong.

tahukah anda apa itu?

tekoyong sejenis siput sungai.

dan boleh di makan.fakta.

bila hendak masak tekoyong, bersih kan dulu.

dan ketok bahagian hujung tekoyong supaya ada bukaan lubang.

pastikan cukup rasa bawang, halia, serbuk lada dsbgnya supaya enak rsa nya.

bila hendak memakan tekoyong, kenalah gunakan teknik yang betul.

teknik sedut.

jadi nama tekoyong yang lain adalah siput sedut.

sedut bukaan kecil hujung tekoyong dahulu.

kemudian sedutlah dengan mudah isinya melalui bukaan satu lagi.

tekoyong kaya zat besi.

dan makan tekoyong wajib ada bunyi sedut.fakta.

selamat menjamu selera.

puas mengarut dalam post ini.

-tamat-

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s